Dags för Distriktsungdomsturneringarna

På fredag inleds Distriktpojkturneringen och Distriktflickturneringen Cup Kommunal för spelare födda 2005. Södermanlands F05 spelar i en grupp med arrangören Småland, Västergötland och Blekinge medan P05 spelar i en grupp med arrangören Göteborg, Östergötland och Skåne.

Distriktsungdomsturneringarnas sammandrag kommer att genomföras i ett annat format jämfört med tidigare. Matcher spelas under fredagar och söndagar, under lördagen genomförs gemensam tränar- och spelarutbildning. 

Start för det nya tävlingsformatet blir det med första gruppspelsomgång den 19-21 november 2021. Den andra gruppspelsomgången spelas den 18-20 mars 2022. Sedan följer kvartsfinaler i april/maj, semifinal i juni och slutligen final i juli 2022. Datum för slutspelsomgångarna fastställs senare. 

F05 möter Blekinge och P05 möter Skåne på fredagen. På söndagen möts segrarna respektive förlorarna från fredagens matcher. Läs mer i länkarna nedan.

- F05 har förberett sig inför gruppspelet med fem träningar och två träningsmatcher under hösten. I den första matchen spelade vi borta mot Örebro och där blev det förlust mot ett starkt hemmalag trots att vi inledde matchen väldigt starkt. I genrepet så lyckades vi slå Västmanlands FF på hemmaplan med 4-2. En riktigt bra prestation med mersmak, kommenterar SöFF:s spelarutbildare Semir Mehanovic.

Hur har det sett ut i förberedelserna för P05?
- P05 har även dom genomfört fem träningspass och två matcher. Vi inledde med en seger mot Västmanland med 5-3 i en otroligt svängig match och sedan genrepade vi mot Örebro med att förlora med 0-3 borta. På grund av diverse seriespel/kvalspel för klubblagen så har vi haft en ganska stor omsättning på trupperna till dessa matcher och distriktpojkturneringen så det återstår att se var vi står.

Vad har ni för förväntningar inför cupspelet?
- Det man alltid förväntar sig är hårt jobb och en positiv attityd. Uppfyller vi de två principerna och lyckas följa vårt arbetssätt och matchplanerna på ett bra sätt är jag övertygad om att vi kommer prestera bra vilket i sin tur  förhoppningsvis leder till att vi får med oss ett antal segrar.

Läs mer om:
Distriktsungdomsturneringarna
Spelprogram - F05
Spelprogram - P05
Södermanlands trupper