Den främsta spelarutbildningen görs i föreningarnas miljö. Den spelarutbildning som görs i Södermanlands FF:s regi finner ni kort sammanfattat nedan. SöFF:s spelarutbildning bygger på Svenska Fotbollförbundets Spelarutbildningsplan.

Zonträningar för målvakter
Vi bedriver målvaktsträning under 6 tillfällen varje vinterhalvår för spelare mellan 12 och 17 år.

Zonträningar för utespelare
Vi bedriver zonträningar för utespelare under 4 tillfällen varje vinterhalvår för spelare mellan 13 och 15 år.

Distriktslagsverksamhet
Vi bedriver distriktslagsverksamhet för spelare mellan 15 och 19 år.

Distriktslag 2020 - Preliminär planering

Nu har vi klart med en preliminär planering för våra distriktslag för säsongen 2020. En del träningar och matcher kan komma att ändras.

Klicka här för att komma till planeringen.

Zonträningar 2019-2020

Zonträning för utespelare födda 2005-2007
Konceptet med öppna träningar i distriktet som är en del i Södermanlands Fotbollförbunds spelarutbildning fortsätter. Mellan oktober 2019 och mars 2020 kommer fyra zonträningar att genomföras i samtliga av distriktets fyra zoner (Eskilstuna, Katrineholm, Nyköping, Södertälje). Zonträningarna riktar sig till flickor och pojkar födda 2005 till 2007 (endast 2 träningar för födda 2007) och samtliga spelare i dessa åldrar är välkomna. Varje träning är utifrån spelets skeden efter SvFF:s Spelarutbildningsplan:Vi ser gärna att även målvakter anmäler sig till dessa träningar!

Zonträning för målvakter födda 2003-2007:
Målvaktsträningen kommer även i år att ske separat. Antalet tillfällen är 6 st och målvakter i åldersspannet födda 2003-2007 är välkomna. Vi genomför varje pass på två orter respektive datum. Målvaktsträning efter specifika teman kommer genomföras till samma kostnad som för övriga distriktsträningar.

Datum
Via följande länk kan ni hitta fullständig planering: LÄNK.

Medtag
Samtliga spelare skall ta med sig egen boll samt komma ombytta och klara till träningarna då vi inte har någon tillgång till omklädningsrum.

Anmälan
Kostnaden är 50:- per spelare och tillfälle vilket debiteras föreningen. Anmälan görs senast 7 dagar innan varje tillfälle. Anmälda som uteblir utan att meddela debiteras 100 %.

Anmälan görs via föreningens FOGIS eller via följande LÄNK.

Visa alla nyheter