Ta del av nya Fotbollens spela, lek och lär


Förbundskapten Janne Andersson tränar nu herrlandslaget i fotboll. Men han har också varit barn- och ungdomsledare, bland annat för sin ena dotter. Hur man är en egentligen en bra ledare för barn och ungdomar samt hur ska kombinera föräldrarollen med att vara ledare?

Svenska Fotbollförbundet har till 2018 tagit fram en ny version av Fotbollens spela, lek och lär (FSLL) som består av häfte, webbplats och utbildning. Peter Lundh - utbildningskonsulent på SöFF berättar om hur vi i distriktet jobbar med frågan.

Varför ska föreningarna ha det här materialet som bas för barn- och ungdomsverksamheten?

Vi får trevligare match- och träningsmiljöer – med förhoppningen att det kan leda till att flera spelar längre och bättre utveckling.

Dessutom blir föreningen blir en tydlig del av svensk fotboll – föreningens jobb hänger ihop med SvFF:s spelarutbildningsplan och tränarutbildning.

Hur stöttar distriktet föreningarna i det arbetet?

Vi kommer finnas till hands att stötta föreningar som vill använda materialet och utbilda sina ledare. Detta genom att ge möjlighet att finansiera utbildningsinsatser via Idrottslyftet och även genom våra Fotbollsutvecklare som kan besöka föreningen. SöFFs egen satsning Schysst Ledare är också i samklang med inriktningen på FSLL.

Hur påverkar FSLL arbetet hos distriktet?

Grunden för all tränarutbildning med inriktning mot barn- och ungdomsfotboll.
Vi vill att alla jobbar för att alla barn och unga ska känna trygghet, glädje och delaktighet i fotbollens verksamheter.

Webbplatsen för FSLL finns på länken nedan. Där hittar ni det grundläggande innehållet i både text och film. För att ta del av flera filmer behöver man köpa häftet med inloggning.

http://svenskfotboll.se/fsll

Ni kan även läsa mer om FSLL hos både Svenska Fotbollförbundet och hos distriktet:
SvFFs hemsida
SöFFs hemsida

Kontaktperson i distriktet för frågor som rör FSLL är Peter Lundh, 010-4764286, peter.lundh@sormland.rf.se