Pojkarna vidare!

Kvalmatch till slutspel Postnord Cup
P00 Södermanland-Värmland 1-0

Vad har Roland Sandberg och Roberto Varto gemensamt? I gårdagens snöoväder i Katrineholm så fanns det många likheter med den klassiska matchen i Gelsenkirchen för 43 år sedan. Roland och Roberts gemensamma nämnare är att båda blev matchvinnare för sina respektive lag.

Södermanlands 00-pojkar gjorde en förträfflig arbetsinsats på den snötäckta planen på Backavallens konstgräs. Killarna visade prov på stort hjärta och kämpade oerhört i matchen och gav aldrig upp, detta kombinerat med att ändå våga försöka spela trots bristen på ett bra underlag. Det kändes om rättvisa skipades när Södermanland avgjorde på straff i den 78:e minuten från straffpunkten. Dock dröjde det en bra stund efter avblåsningen innan domaren bestämde sig för straffspark, först fick han skotta i snön för att se var straffområdeslinjen var. 00-pojkarna har så här långt visat upp en härlig gemenskap och de tillsammans med våra hårt arbetande ledare är nu väl värda att få spela slutspel.

Stort tack till alla inblandade för en bra insats, vaktmästarna som i ett ymnigt snöfall kämpade på ett mycket bra sätt innan matchen för att domaren skulle kunna blåsa till spel, Zorro som i halvtid sladdade planen på bästa speedway manér, Värmland som tog sig till Södermanland i snökaoset och som visade upp ett finurligt spel, ledare i KFV zonen för hjälp i förberedelser och under dagens match.

Nu väntar slutspel helgen 20-22 januari 2017, vi gör våra redan slutspelsklara tjejer sällskap i denna härliga utmaning.

Spelarutbildare // Fredrik Jansson