Svealandsserien 27 augusti

I lördags spelades den tredje omgången av Svealandsserien för fotbollsspelare med funktionsnedsättning.

Södermanlands Fotbollförbund (SöFF) har förmånen att vara pilotprojekt inför en eventuell inkludering av parafotbollen inom Svenska Fotbollförbundet (SvFF).

I projektet ingår bl a ett omfattande analysarbete där tävlingsfrågor, tränarutbildning, organisation och ekonomi är i fokus. I december kommer en slutrapport att lämnas till Förbundsstyrelsen (SvFF) inför RF-stämman 2017. FS beslutar då om en motion gällande ett eventuellt övertagande ska föreslås.

Ett led i detta projektarbete är att producera en film för att beskriva verksamheten och i lördags hade vi ett filmteam från Onside AB, Stockholm, på plats i Eskilstuna för att följa Svealandsserien. Filmen kommer att handla om två spelare, Sara och Erik som vi följde hela dagen och intervjuer gjordes även med företrädare för SvFF och Parasport Sverige.

Vi hade också glädjen att dela dagen med en av våra samarbetspartners, Sparbankstiftelsen Rekarne, där ordförande Kerstin Ehn var på plats och fick se projektet live samt bli intervjuad av Onside AB. Tack för att ni möjliggör denna satsning på ett fantastiskt sätt både med ekonomi och personellt intresse.

Vi vill från SöFF tacka arrangören BK Sport med Magnus Lindholm i spetsen för ett bra arrangemang och även ett stort tack till våra samarbetspartners och gäster som delade denna härliga dag med oss