Tack, CW!

1988 startade Christian Welander sin tjänst som kanslichef på Södermanlands FF. När vi nu skriver maj 2020, nästan 32 år senare, så är det också slutet på en era då Christian fredagen den 15 maj gjorde sin sista arbetsdag. Christian med sin erfarenhet och kompetens likväl som en härlig medarbetare kommer bli djupt saknad. Vi önskar honom ett fint pensionärsliv där han får njuta av ledighet varvat med fortsatta uppdrag som matchdelegat för SvFF och UEFA!

Från 15 maj ersätts Christian som biträdande kanslichef av Marcus Holmberg.

// Peter, kanslichef

Anpassning av Fotbollsskolan

Många föreningar som planerar att arrangera fotbollsskola i sommar kan känna osäkerhet till möjligheterna till det i rådande tid. Folkhälsomyndigheten fortsätter att poängtera vikten av fysisk aktivitet, särskild för barn, under den här tuffa tiden. SvFF och distrikten fortsätter därför att erbjuda föreningar möjlighet att använda konceptet kring fotbollsskolan även i sommar. Om det skulle bli en sommar där fler barn än vanligt stannar hemma på semestern så kan fotbollsskolan komma att spela ännu viktigare roll i samhället. Däremot kan det krävas vissa anpassningar.

Svenska Fotbollförbundet och fotbollsskolans leverantörer har beslutat att använda årets modell på deltagar- och ledarpaketet även 2021. Detta för att föreningar ska kunna använda samma material nästa år ifall att det blir ovanligt många återbud pga. sjukdomar eller ifall någon förening till och med skulle behöva ställa in sin fotbollsskola.

Vilka anpassningar som behöver göras på respektive fotbollsskola vet varje förening bäst själva utefter sina förutsättningar med anläggningar etc.

Nedan följer ett antal länker med information och tips kring hur föreningar kan tänka när det gäller anpassning av Fotbollsskolan i dessa tider,

Riktlinjer för Fotbollsskolan under Corona-spridning

Föreningsinfo om beställningar

Anpassningar av Fotbollsskolan

Informationsaffisch till idrottsplatser

Efter önskemål från föreningar har vi nu tagit fram en affisch med ett antal punkter utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring vad som gäller nu under matcher när coronapandemin har en viss påverkan. Affischen kan med fördel sättas upp på era idrottsplatser!

Klicka på rubriken för att ladda ner affischen!

Uppdaterade råd till idrotten

Med anledning av Folkhälsomyndighetens uppdaterade råd till idrotten kommer SvFF publicera uppdaterade riktlinjer på svenskfotboll.se under kvällen.

Södermanlands FF:s styrelse sammanträder under morgondagen kl. 12.00 och återkommer med besked gällande fotbollsverksamheten i Södermanland så fort som möjligt efter avslutat möte.

Föreningskonferenser

Södermanlands Fotbollförbund inbjuder till föreningskonferenser på två platser i distriktet. Deltagande med två representanter (ordförande och utbildningsansvarig) är en förutsättning för er förening att kunna söka RF-Stöd 2020.

Klicka på rubriken för mer info!

Vill din förening starta Fotboll Fitness?

Fotboll Fitness är en träningsform som passar alla oavsett ålder, fotbollserfarenhet eller fysisk form. Fokus ligger på att förbättra hälsan på ett roligt och socialt sätt utan fokus på att vinna.

Har ni frågor eller vill starta upp Fotboll Fitness, kontakta då Södermanlands ambassadör.

Edina Begovic
edinabegovic@hotmail.se

Läs mer om Fotboll Fitness på svenskfotboll.se

Nya mailadresser

Nu är det nya mailadresser som gäller till oss på Södermanlands Fotbollförbund.

Klicka HÄR för att se de nya adresserna till oss på kansliet.

Kanslimailen är följande, fotboll@idrottsormland.se

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter