Södermanlands FF söker Fotbollsutvecklare (FU)

Vi söker Fotbollsutvecklare (FU) till våra spelarutbildningsaktiviteter runt om i Södermanland. Som FU kan du bland annat jobba som distriktsförbundskapten i något av våra kommande distriktslag för spelare födda 2006-2007 eller som instruktör på våra zonträningar – dels för utespelare men även för målvakter.

Distriktslagen och zonträningarna är en del av vår spelarutbildning och omfattar spelare i åldrarna 13-19 år. Zonträningarna är öppna tillfällen som samtliga föreningars spelare kan anmäla sig till. Samtliga utbildningstillfällen är planerade utifrån ett visst skede/tema av spelet och genomförs likadant i samtliga zoner. Det är 20 träningar fördelade på 10 vardagskvällar under perioden november-mars varje vinter. Distriktslagen drivs över 2-3 år för spelare i 15-17 års ålder.

Uppdraget är arvoderat per aktivitet man genomför som FU.

Vi söker personer som är intresserade av att utbilda och utveckla unga fotbollsspelare. Tränarutbildning är meriterande och är även något vi kan stå för vid behov.

Har du frågor eller vill veta mer kring uppdraget så kontakta nedanstående.

Ansökan skickas till:

Semir Mehanovic, Fotbollsutbildare
semir.mehanovic@idrottsormland.se
010-476 42 81

Anpassning av Fotbollsskolan

Många föreningar som planerar att arrangera fotbollsskola i sommar kan känna osäkerhet till möjligheterna till det i rådande tid. Folkhälsomyndigheten fortsätter att poängtera vikten av fysisk aktivitet, särskild för barn, under den här tuffa tiden. SvFF och distrikten fortsätter därför att erbjuda föreningar möjlighet att använda konceptet kring fotbollsskolan även i sommar. Om det skulle bli en sommar där fler barn än vanligt stannar hemma på semestern så kan fotbollsskolan komma att spela ännu viktigare roll i samhället. Däremot kan det krävas vissa anpassningar.

Svenska Fotbollförbundet och fotbollsskolans leverantörer har beslutat att använda årets modell på deltagar- och ledarpaketet även 2021. Detta för att föreningar ska kunna använda samma material nästa år ifall att det blir ovanligt många återbud pga. sjukdomar eller ifall någon förening till och med skulle behöva ställa in sin fotbollsskola.

Vilka anpassningar som behöver göras på respektive fotbollsskola vet varje förening bäst själva utefter sina förutsättningar med anläggningar etc.

Nedan följer ett antal länker med information och tips kring hur föreningar kan tänka när det gäller anpassning av Fotbollsskolan i dessa tider,

Riktlinjer för Fotbollsskolan under Corona-spridning

Föreningsinfo om beställningar

Anpassningar av Fotbollsskolan

Viktig föreningsenkät om ekonomiska konsekvenser

Torsdagen den 16 april, öppnades möjligheten att besvara Riksidrottsförbundets enkät där alla RF-anslutna föreningar får ge sin bild av coronakrisens konsekvenser på ekonomi och verksamhet. Enkäten handlar om kartläggning av konsekvenserna för att bland annat ha bättre underlag i vårt och RF:s fortsatta samtal med regering och kommuner för kommande stödinsatser.

Samtliga idrottsföreningar i Sverige har nu möjlighet att svara på enkäten och det är en förutsättning att besvara för de föreningar som behöver söka kompensation i ett senare skede.

Enkäten finns i IdrottOnline och behöriga att fylla i enkäten är de som i IdrottOnline är registrerade med rollerna Ordförande, Kassör, Idrottsmedel firmatecknare, LOK-stödsansvarig firmatecknare eller Huvudadministratör.

Mer info om hur föreningen fyller i enkäten

Information RF - Idrottsföreningar kan få pengar till midsommar

Informationsaffisch till idrottsplatser

Efter önskemål från föreningar har vi nu tagit fram en affisch med ett antal punkter utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring vad som gäller nu under matcher när coronapandemin har en viss påverkan. Affischen kan med fördel sättas upp på era idrottsplatser!

Klicka på rubriken för att ladda ner affischen!

Södermanlands FF inför korttidsarbete

Konsekvenserna av Coronautbrottet och covid-19 är omfattande och drabbar alla delar av samhället – fotbollen är som ni såklart vet inget undantag.

För att ta långsiktigt ansvar för verksamheten har SöFF:s ledning beslutat att korttidsarbete kommer att införas från 20 april och tills vidare. Klicka på rubriken för att läsa mer.

Barn- och ungdomsserier 2020

Här finner ni information om upplägg för barn- och ungdomsserier 2020!

Barn- och ungdomsserier 2020

Uppdaterade råd till idrotten

Med anledning av Folkhälsomyndighetens uppdaterade råd till idrotten kommer SvFF publicera uppdaterade riktlinjer på svenskfotboll.se under kvällen.

Södermanlands FF:s styrelse sammanträder under morgondagen kl. 12.00 och återkommer med besked gällande fotbollsverksamheten i Södermanland så fort som möjligt efter avslutat möte.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter