Min Fotboll - din fotboll i mobilen

Min Fotboll är bredd-, barn-, och ungdomsfotbollens alldeles egna app som lanseras till säsongsstart. SvFF och distrikten står bakom den nya, helt fotbollsanpassade, digitala tjänsten med syfte att skapa engagemang och uppmärksamhet kring matcher.

Rapport från Årsmötet

Årsmötet genomfördes onsdag 13 mars under lugna former med 26 föreningar närvarande. Ordförande Nina Lindström inledde med lite info från vår verksamhet samt den SROI-studie (Social Return On Investment) som genomförts på uppdrag av UEFA och som visar hur mycket breddfotbollen ger tillbaka till samhället. Mer om studien finns här.

Årsmötet leddes med god hand av Marie Svensson, kommunalråd och ordförande i Kultur- och fritidsnämnden i Eskilstuna. Nina Lindström omvaldes enhälligt som ordförande i styrelsen och omval även på ledamöterna Elin Duán, Jaan Kuutmann och Metin Yildirim. Som ny ledamot i styrelsen valdes Robin Safar då Kalle Kun valt att kliva av styrelsen. Erlend Stavehaug omvaldes till ordförande i Disciplinnämnden.


Från vänster: Robin Safar, Nina Lindström, Marie Svensson och Kalle Kun

På Årsmötet delades också ut tre exemplar av vår högsta utmärkelse, Frikortet, för arbete och delaktighet i över 25 år till dessa herrar (från vänster): Timo Granetin, Hans Wagneryd och Rolf Hansson. Stort tack för ert arbete i sörmländsk fotboll!

Föreningsanmälan för fotbollsskolan är öppen

Landslagets Fotbollsskola har genomgått en del förändringar under vintern. Bland annat har ordet landslaget strukits från namnet och det har blivit möjligt för föreningar att själva välja vilken sportkedja de vill samarbeta med kring fotbollsskolan. Förändringarna har fördröjt processen med att öppna administrationssidan men från och med 28 januari är det möjligt för föreningar att registrera fotbollsskolor. (Klicka på rubriken för mer info)

Det här är Fotboll Fitness

En träningsform som passar alla oavsett ålder, fotbollserfarenhet eller fysisk form.

Fotboll Fitness kan definieras som organiserad spontanfotboll. Träningen kräver ingen tidigare fotbollsbakgrund och vi spelar på en mindre plan där all träning genomförs med boll. Fokus ligger på att förbättra hälsan på ett roligt och socialt sätt utan fokus på att vinna. Danska studier visar att fotboll har en mycket positiv effekt på både kondition, muskeluppbyggnad, vikt och fettprocent. Forskningen har utförts på flera olika testgrupper och svaren pekar åt samma håll – fotboll som träningsform är fantastisk!

Läs mera om Fotboll Fitness här!

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter