Hurra! Södermanlands FF fyller 100 år

25 mars 1917 bildades Södermanlands FF. Vi hurrar för att vi är nybliven 100-åring. Festen för att fira detta är skjuten till lördagen den 18 november (save the date). Under året kommer det bl a annat att släppas en jubileumsbok med material från 100 års fotbollsspelande i distriktet. Författaren till boken, Clas Glenning, har också jobbat fram en hemsida där det finns guldkorn från historien. Kika gärna in på den (uppdateras kontinuerligt).

F02 söker en assisterande FU

Vi söker nu en tränare till uppdraget som assisterande till vårt distriktslag F02. Verkar det intressant att vara med och utveckla ungdomsfotbollen? Ta kontakt med vår ansvarige Spelarutbildare Per Kapfält för flickor så berättar han mer vad uppdraget innebär.

SöFF Årsmöte

Torsdag 9 mars hölls det hundrade Årsmötet i Södermanlands Fotbollförbund i ett fullsatt Best Western Plaza i Eskilstuna. 50 föreningar med sammanlagt 109 röster plus ytterligare ett 70-tal åhörare på plats. Årsmötesklubban svingades med god hand av Jimmy Jansson, kommunalråd i Eskilstuna. Avgående ordföranden Jens Persson avtackades liksom Thomas Larsson efter 31 år i förbundets verksamhet. Thomas valdes senare till ny hedersledamot. Nya ordföranden Nina Lindström och nya ledamöterna Elin Duan och Håkan Nystedt hälsades välkomna. Ledamöterna Jaan Kuutmann och Metin Yidirim omvaldes dessutom. Det innebär att styrelsen kommande år består av, förutom ovan nämnda, Kalle Kun, Jenny Johansson, Viveca Sjöberg och Mikael Skoglund.

Avtackning av Thomas Larsson och Jens Persson
Kanslichef Christian Welander avtackar Thomas Larsson och Jens Persson för deras arbete i styrelsen.

Välkomna till Nina Lindström, Elin Duan och Håkan Nystedt.
Nya ledamöterna Elin Duán, Nina Lindström och Håkan Nystedt applåderas välkomna in i styrelsen.

Schysst ledare!

Vi har under det senaste året jobbat fram konceptet Schysst Ledare!. Anledningen till detta är att vi vill verka för att skapa miljöer inom barn- och ungdomsfotbollen som ger förutsättningar att bedriva verksamhet med grund i barnrättsperspektivet, d v s att vi utgår från barnens behov och bästa när vi tränar och spelar fotboll. Vi vill behålla fler spelare inom fotbollen längre upp i åldrarna och de kan utvecklas att bli så bra som möjligt.

En förutsättning för att uppnå detta är att utbilda så många ledare som vi kan. Med utbildade ledare ökar chanserna att verksamheten bedrivs på ett bra sätt. Det bästa vore naturligtvis att alla ledare genomgår den vanliga tränarutbildningen, men vi är medvetna om att det finns såväl ekonomiska som praktiska hinder för detta i föreningarna. Därför har vi skapat en tränarutbildning "light" med grund i Svenska Fotbollförbundets Spelarutbildningsplan och som ska ge tips på långsiktigt idrottande samt hur vi skapar bästa tänkbara förutsättningar för lärande. Dessa utbildningar (Workshop Schysst Ledare) genomförs på 3 timmar och är helt kostnadsfria att delta på. Dessutom ingår ett ex av SvFFs material Spelarutbildningsplan inklusive inloggning till det webbmaterial som är kopplat till detsamma.

Vi vill lägga allt fokus på att det är utbildning av barn och ungdomar vi bedriver, såväl på träning som på match. Kan vi skjuta över fokus på detta från kortsiktiga mål som att t ex vinna en specifik match bidrar vi till miljöer ska ge positiva utslag för spelare, domare, ledare och föräldrar.

Varje lag som 2017 deltar i matchspel i spelformerna 3 mot 3, 5 mot 5 och 7 mot 7 ska under match ha minst en ledare som genom att bära Schysst Ledare-bricka visa att de genomgått Workshop och därför också är garant för att det laget matchas och uppträder på ett bra sätt. Ledare som tidigare genomgått (föreningen begär ut) eller i framtiden genomgår Tränarutbildning C får en bricka i separat färg som visar att de deltagit i den utbildningen.

Vi håller som bäst på att planera in workshops under mars och april och så fort datum för de olika kursorterna (Katrineholm, Södertälje, Nyköping och Eskilstuna) är klara så läggs de ut för anmälan, antingen via föreningens Fogis eller via webben:
http://sodermanland.svenskfotboll.se/information/?scr=course&fktype=1&fiid=365&fkkid=1&ffid=17&sorting=1

Det kommer också, kostnadsfritt, finnas möjlighet för föreningar eller enskilda lag att få besök av SöFFs Fotbollsutvecklare som kommer agera som mentorer för de som önskar. Det kan handla om att hålla ett teoripass för flera ledare i en förening eller vara med på enskilda lags träningar. Intresserade föreningar/ledare kan ta kontakt med den Utbildningskoordinator vi har i varje zon alt med kansliet (undertecknad): http://sodermanland.svenskfotboll.se/spelarutbildning/distriktsforbundskaptener/utbildningskoordinatorer/

Vi kickar igång satsningen med att bjuda in till två olika föreläsningar (inbjudan nedan) på temat:

18 mars, Eskilstuna – Johan Fallby idrottspsykologisk rådgivare och författare som föreläser om hur vi kan skapa sunda och hållbara idrottsmiljöer - Inbjudan

20 mars, Eskilstuna – Ramin Kiani och Gunnar Pettersson från SvFF som föreläser på temat spelarutbildning - Inbjudan

Båda föreläsningarna är kostnadsfria. Ledare och föräldrar är varmt välkomna. För anmälan se resp inbjudan.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter