Schysst spel med Grönt kort

Med start höstsäsongen 2019 inför fotbollssverige Grönt Kort. Grönt Kort för Fair Play är ett samarbete mellan SvFF, distriktsförbunden och Folksam för att lyfta fram alla goda föredömen inom barn- och ungdomsfotbollen. Kortet delas ut till de spelare, en i vardera lagen, som under matchen gjort något lite extra för sina med- eller motspelare. Ex. peppat medspelare, sparkat ut bollen om någon legat skadad, accepterat domslut utan att klaga eller andra schyssta handlingar.

Spelaren kan sedan registrerar sitt kort i appen Min Fotboll för att stolt visa upp sitt Fair Play-pris.

Lagledare i respektive lag delar ut kortet till en spelare i det andra laget efter matchen. Korten ska delas ut efter alla matcher 5 mot 5, 7 mot 7 och 9 mot 9.

Korten har distribuerats hem till lagledarna (kontaktperson i Fogis) i er förening. Extra kort finns hos oss på distriktet.

Läs mer på svenskfotboll.se

Nya funktioner i Min Fotboll

Nu är det 64 000 användare och drygt 3 500 aktiva lag som använder appen Min Fotboll. Två nya funktioner finns nu tillgängliga, möjlighet att lägga upp egna matcher samt att skapa lag från en träningsgrupp som spelar i flera serier. I Södermanland är den förening som har flest aktiva användare i Min Fotboll IK Viljan - 546 st! Se hur din förening ligger till och läs om hur du kommer igång om du inte redan är det genom att klicka på rubriken.

Idrottslyftet 2019

Nu är det öppet för ansökningar från årets Idrottslyft. Läs mer här.

OBS! att Sörmlandslyftansökan stänger 15 maj, så in och sök den direkt...

Min Fotboll - din fotboll i mobilen

Min Fotboll är bredd-, barn-, och ungdomsfotbollens alldeles egna app som lanseras till säsongsstart. SvFF och distrikten står bakom den nya, helt fotbollsanpassade, digitala tjänsten med syfte att skapa engagemang och uppmärksamhet kring matcher.

Rapport från Årsmötet

Årsmötet genomfördes onsdag 13 mars under lugna former med 26 föreningar närvarande. Ordförande Nina Lindström inledde med lite info från vår verksamhet samt den SROI-studie (Social Return On Investment) som genomförts på uppdrag av UEFA och som visar hur mycket breddfotbollen ger tillbaka till samhället. Mer om studien finns här.

Årsmötet leddes med god hand av Marie Svensson, kommunalråd och ordförande i Kultur- och fritidsnämnden i Eskilstuna. Nina Lindström omvaldes enhälligt som ordförande i styrelsen och omval även på ledamöterna Elin Duán, Jaan Kuutmann och Metin Yildirim. Som ny ledamot i styrelsen valdes Robin Safar då Kalle Kun valt att kliva av styrelsen. Erlend Stavehaug omvaldes till ordförande i Disciplinnämnden.


Från vänster: Robin Safar, Nina Lindström, Marie Svensson och Kalle Kun

På Årsmötet delades också ut tre exemplar av vår högsta utmärkelse, Frikortet, för arbete och delaktighet i över 25 år till dessa herrar (från vänster): Timo Granetin, Hans Wagneryd och Rolf Hansson. Stort tack för ert arbete i sörmländsk fotboll!

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter