Idrottslyftet 2018

Av ett antal anledningar har det dragit ut på tiden men nu är allt på plats… Precis som tidigare har föreningen två olika möjligheter att söka stöd, Sörmlandslyftet och Fria Projekt.
Sörmlandslyftet precis som tidigare med rabatter på SvFF tränarutbildningar och möjlighet till kostnadsfritt stöd på andra utbildningsinsatser som genomförs av SöFF.
Fria Projekt kan sökas som passar in under de rubriker vi satt upp.
Mer info om detta: http://sodermanland.svenskfotboll.se/idrottslyftet/

Idrott Online-modulen är öppen för ansökningar från och med nu.

Information distriktslaget P03

Vi följer SvFF inriktning i vår spelarutbildning och det innebär ingen selekterad verksamhet förrän det år spelaren fyller 15 år. Samt att vi endast skall genomföra fyra tillfällen med selekterad verksamhet innan Utvecklingslägret i Halmstad. Övriga träffar kommer bli öppna träningar i respektive zon där våra ansvarig FU kommer och leder träningen, alla välkomna, anmälan krävs. Förutom detta så följer vi ålderskullen i spelarnas hemmamiljö.

Den första träffen genomfördes i helgen med en träning samt dubbelmatch mot Västmanland i Katrineholm, nästa träff blir en dubbelträning i Oxelösund 7/4, Svealandsläger i Enköping 10-12 maj samt match mot Uppland 20 juni. Utvecklingslägret är 1-6 juli i Halmstad.

Ledarstab för P03 är Jan "Lillis Frank, Fredrich Innocenti, Peter Tillqvist.

Fotbollshälsningar
Fredrik Jansson
Spelarutbildningsansvarig Pojkar
Södermanlands FF

Ny Silverboll- Sweatlab!

Ny samarbetspartner/Silverboll till Södermanlands FF är Sweatlab.

Sweatlabs teknologi håller effektivt borta lukt från dina träningskläder, skor, skydd och annan utrustning.
"Det häftiga är att vi gör det genom att använda snälla bakterier. Det kallas för bioteknik och är naturens egna rengöringssystem. Genom att använda dessa produkter så gör ni en insats både för miljön och dig som användare, utan att göra avkall på funktion eller kvalitet."

Kolla in deras hemsida, www.sweatlab.se, för mer info om deras produkter. Det går även att sälja deras produkter för att tjäna pengar till lagkassan.

Ta del av nya Fotbollens spela, lek och lär


Förbundskapten Janne Andersson tränar nu herrlandslaget i fotboll. Men han har också varit barn- och ungdomsledare, bland annat för sin ena dotter. Hur man är en egentligen en bra ledare för barn och ungdomar samt hur ska kombinera föräldrarollen med att vara ledare?

Svenska Fotbollförbundet har till 2018 tagit fram en ny version av Fotbollens spela, lek och lär (FSLL) som består av häfte, webbplats och utbildning. Peter Lundh - utbildningskonsulent på SöFF berättar om hur vi i distriktet jobbar med frågan.

Ny stödlinje för idrottsledare

Som en del i idrottsrörelsens arbete för en bättre och tryggare idrott för barn och unga öppnar Bris en ny telefonlinje som riktar sig till ledare och tränare inom idrottsrörelsen. Till stödlinjen, som är en del av Bris och Riksidrottsförbundets samarbete, kan ideellt engagerade såväl som anställda inom idrotten ringa för att prata om oro kring ett barn. Stödlinjen har nummer 077-44 000 42.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter