Idrottslyftet 2017

Nu är modulen i Idrott Online för Idrottslyftet i Södermanlands FF öppen för årets ansökningar. Liksom tidigare så finns det två delar i Idrottslyftet: Sörmlandslyftet och Föreningsprojekt.

Har ni spelare, domare eller tränare som deltagit under våren eller kommer delta under höstens utbildningsaktiviteter som Sörmlandslyftet innefattar, se till att söka den delen!

Idrottslyftet i Södermanland 2017 (klicka på länken för mer info om Idrottslyftet)

1. Sörmlandslyftet

Förening som sökt och beviljats Sörmlandslyftet, samt deltagit i föreningskonferens (kommer bjudas in till under 2017), erhåller rabatt på kursavgift, av SöFF arrangerade, utbildningsinsatser:

- Ungdomsdomarutbildning, 75 % rabatt

- Spelarutbildning, Zonträningar, 75 % rabatt

- Tränarutbildning. C, B Ungdom, Mv C och Mv B, 50 % rabatt

Sista ansökningsdag i Idrott Online är 31 maj.

2. Föreningsprojekt

Sökbar pott för föreningsprojekt inriktade mot:

- Mångfald i styrelserummet. Ex valberedningsutbildning, processtöd för integreringsprojekt

- Flexibla tävlings- och träningsformer/Nya målgrupper. Ex drop in-fotboll, kompiscuper, fotboll "light", fotbollsfritids, klassturneringar

- Träningsmöjligheter vintertid/Utveckling av anläggningar. Ex Förstudier anläggningsprojekt, nätverksträffar

Ansökan öppen löpande i idrott Online (så länge medel finns kvar).

Medel för föreningsprojekt

Utöver dessa sökbara medel finns ytterligare medel för föreningsdrivna projekt att söka direkt från Södermanlands FF. Prioriterade utvecklingsområden för dessa medel:

- Föreningsutveckling (aktiviteter med fokus på organisation)

- Mångfald i styrelserummet (aktiviteter för rekrytering av organisationsledare ex ungdomar, kvinnor, invandrarbakgrund)

- Ungdomar leder (aktiviteter för att få fler ungdomar som ledare)

Ansökan gällande dessa medel ställs till peter.lundh@sormland.rf.se och ska innehålla en beskrivning (bakgrund, syfte, mål, aktiviteter, ansvarig) av projektet inklusive en detaljerad budget samt tidsram.

Tränarutbildning UEFA B avslutad

Helgen 25-26 mars avslutades den första upplagan av tränarutbildning UEFA B. Kursen har samarrangerats av Södermanlands, Upplands och Västmanlands FF och har pågått under sju helger med start i oktober 2016 fram till nu. Vi säger grattis till välgenomförd utbildning till både våra deltagare och instruktörer!

Hurra! Södermanlands FF fyller 100 år

25 mars 1917 bildades Södermanlands FF. Vi hurrar för att vi är nybliven 100-åring. Festen för att fira detta är skjuten till lördagen den 18 november (save the date). Under året kommer det bl a annat att släppas en jubileumsbok med material från 100 års fotbollsspelande i distriktet. Författaren till boken, Clas Glenning, har också jobbat fram en hemsida där det finns guldkorn från historien. Kika gärna in på den (uppdateras kontinuerligt).

F02 söker en assisterande FU

Vi söker nu en tränare till uppdraget som assisterande till vårt distriktslag F02. Verkar det intressant att vara med och utveckla ungdomsfotbollen? Ta kontakt med vår ansvarige Spelarutbildare Per Kapfält för flickor så berättar han mer vad uppdraget innebär.

SöFF Årsmöte

Torsdag 9 mars hölls det hundrade Årsmötet i Södermanlands Fotbollförbund i ett fullsatt Best Western Plaza i Eskilstuna. 50 föreningar med sammanlagt 109 röster plus ytterligare ett 70-tal åhörare på plats. Årsmötesklubban svingades med god hand av Jimmy Jansson, kommunalråd i Eskilstuna. Avgående ordföranden Jens Persson avtackades liksom Thomas Larsson efter 31 år i förbundets verksamhet. Thomas valdes senare till ny hedersledamot. Nya ordföranden Nina Lindström och nya ledamöterna Elin Duan och Håkan Nystedt hälsades välkomna. Ledamöterna Jaan Kuutmann och Metin Yidirim omvaldes dessutom. Det innebär att styrelsen kommande år består av, förutom ovan nämnda, Kalle Kun, Jenny Johansson, Viveca Sjöberg och Mikael Skoglund.

Avtackning av Thomas Larsson och Jens Persson
Kanslichef Christian Welander avtackar Thomas Larsson och Jens Persson för deras arbete i styrelsen.

Välkomna till Nina Lindström, Elin Duan och Håkan Nystedt.
Nya ledamöterna Elin Duán, Nina Lindström och Håkan Nystedt applåderas välkomna in i styrelsen.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter